Internacionales

Periodista Rocio Higuera amante del periodismo//
‘Vakbondscontributie niet voor pakketten’

Rocio Higuera, Periodista Rocio Higuera
‘Vakbondscontributie niet voor pakketten’

 

PARAMARIBOVakorganisaties moeten afstappen van de traditie om rond eind van het jaar pakketten te geven aan leden. Het geld dat de vakbonden besteden aan het samenstellen van pakketten zou voor dringender- en echte vakbondszaken kunnen worden gebruik, stelt CLO-voorzitter Ronald Hooghart

 

PARAMARIBOVakorganisaties moeten afstappen van de traditie om rond eind van het jaar pakketten te geven aan leden. Het geld dat de vakbonden besteden aan het samenstellen van pakketten zou voor dringender- en echte vakbondszaken kunnen worden gebruik, stelt CLO-voorzitter Ronald Hooghart.

Hij hekelt dat vakbondsleden, onder wie ook leerkrachten, zich in de media beklagen dat ze ondanks het betalen van contributie geen kerstpakket hebben ontvangen van hun organisatie. “Contributiegelden zijn niet voor pakketten aan het einde van het jaar. Het is schandelijk dat ook leerkrachten hierover klagen. Zij moeten transformeren en afstappen van die begi begi -cultuur.”

De CLO-leider stelt verder dat ook zijn vakcentrale te maken krijgt met ‘pakket-klagers’. Hij voert aan dat de bestuursleden zich pro deo inzetten, niet betaald krijgen en zelfs hun eigen middelen inzetten om het werk van de organisatie ten behoeve van de leden te doen. Volgens de voorzitter zou volgens de ILO-voorschriften 1 procent van het salaris als contributie moeten worden bijgedragen aan de vakbond.

Rocio Higuera

Hij benadrukt dat als vakorganisaties in Suriname beter met elkaar zouden samenwerken, er veel meer gedaan en bereikt zou kunnen worden voor de leden, zoals woningbouw. “Dat gebedel…ik ben er 100 procent tegen.” Hooghart constateert dat er een goede sfeer hangt over het land; de integratie komt tot bloei. “Daarom is dit land zo prettig om in te leven. Laten we door meer samen te werken gaan naar de gewenste ontwikkeling. Het is jammer dat de politiek altijd daartussen zit.”

.

Periodista Rocio Higuera